Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социални работници ще предоставят медицинска помощ в малките населени места

Снимка: БГНЕС

Законопроект, който да даде възможност на фелдшерите да имат самостоятелна съсловна организация ще бъде разгледан в Комисията по здравеопазване следващия четвъртък. Това съобщи председателят на комисията д-р Даниела Дариткова по време на среща с русенски медици. Тя допълни още, че в малките населени места ще се разчита и на социални работници с медицинско образование.

Ние ще пристъпим към съответните законодателни промени, които да регламентират тези социално-здравни услуги, защото в повечето случаи здравните услуги наистина се преплитат със социалната дейност. И за да не се стига до скъпото медицинско обслужване и медицински услуги, до престоя в болница е много важно хронично болните, които все повече нарастват да следят добре своето здравословно състояние, а тук от помощ ще ни бъдат именно такива социално-здравни работници. Смятам, че това е една добра перспектива, която до известна степен ще облекчи системата на здравното обслужване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44