Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Железничарите не се отказват от протестите за влаковете

Синдикатът на железничарите не се отказва от протестната демонстрация, насрочена за днес в Горна Оряховица, въпреки уверенията на министъра на транспорта Ивайло Московски, че решението за спиране на пътнически влакове ще бъде преразгледано.

След преговори с финансовото ведомство вчера стана ясно, че железниците ще получат недостигащите им 40 милиона лева. Това ще позволи на 90-те влака, набелязани за спиране от 1-ви февруари, да продължат да се движат. Не е ясно какво ще стане с 38-те линии, спрени на 12-и януари, каза министър Московски.

Председателят на синдикална структура в Горна Оряховица Дечко Гърков обясни

Митингът ще се състои. Защо? Няма нищо черно на бяло, няма нищо - нито решение на правителството, нито на парламента. До момента, в който не излезе черно на бяло, и влаковете отново да се движат, както досега, ние сме в бойна готовност. 

Правителството трябва да излезе с окончателно становище идната сряда. Днешният митинг на гарата в Горна Оряховица е насрочен за 11.00 часа. Планирани са протести и на Централна гара в София, както и на гарите в Пловдив и в Карлово.

Карловският район е сред най-ощетените от последните мерки на БДЖ. Спрени са девет пътнически влака от и до София, Златица, Сливен и Тулово, които минаваха през Карлово. Така на практика много селища в общината остават без железопътен транспорт. Пред закриване е и Локомотивното депо в града. 







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44