Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоново чества празника си и Деня на религиозната толерантност

Днес в община Антоново освен празника на града отбелязват и Ден на религиозната толерантност. Денят ще започне с молебен за здраве и благопреуспяване на всички жители на региона, който ще бъде отслужен от християнски и мюсюлмански духовници. Те ще осветят и два курбана, които ще бъдат дарени на социалнослаби семейства.

Тържествена програма за жителите и гостите на общината са подготвили самодейни състави и изпълнители от читалище "Христо Ботев" и пенсионерския клуб "Надежда".

Целта на организаторите е празничният ден да предаде на младите хора в Антоново идеята за толерантност между живеещите тук етноси и значението и смисъла на общочовешките ценности - приятелство, взаимопомощ, съчувствие и уважение към различните вероизповедания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44