Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инцидентът с асансьор в столичния квартал "Сердика" е заради механично отваряне на вратата

Снимка: Росен Ракаджиев

Причината за инцидента снощи в столичния квартал "Сердика", когато в асансьорна шахта загина 70-годишен мъж, е заради механично отваряне на вратата на 14-ия етаж с отвертка. Това каза председателят на Агенцията за метрология и технически контрол Стефан Цанков:

Самата отвертка е намерена на мястото. Има много следи и по кабелите, че са пипани, стъпки по металната конструкция вътре в шахтата, стъпки отвън на площадката с масло, пръсти с масло отвътре и отвън, връзвания с някак въженца, което е абсолютно недопустимо. Не сме направили изпитвания, тъй като асансьорът е запечатан от полицията, но видимото му състояние, техническо, е добро, с перфектни въжета, с подменени наскоро флексир кабели, с изрядна документация - прегледите са преди няколко дни извършени, така че това, което виждаме към момента, не смятаме, че се касае за техническа неизправност.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44