Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатстваме с Румъния с четири проекта по "Плана Юнкер"

Снимка: БГНЕС

България и Румъния ще кандидатстват заедно с четири проекта по инвестиционния план на Европейската комисия, наричан още "План Юнкер", съобщи вицепремиерът Меглена Кунева в коментар за срещата й с румънския премиер Виктор Понта

Първият проект е свързан с изграждането на два моста над река Дунав – при Силистра–Калъраш и при Никопол–Търну Магуреле. Останалите три са подобряване навигацията по река Дунав, изграждане на хидросъоръжение и хидровъзли по реката, както и създаване на газов коридор юг–север на територията на България и на Румъния. Ето какво каза още вицепремиерът Меглена Кунева:
Уговорихме среща с министър-председателя Понта. Те са готови да го направят в рамките на следващия месец, стига и българското правителство да може да намери място в програмата си. Да направим правителство с правителство среща. Аз предложих част от този списък с решения да бъде съвместно предложение на България и Румъния по т.нар."План Юнкер". Ако двете страни заедно дадат общи проекти, това увеличава шансовете тези проекти да бъдат оценени положително и да бъдат финансирани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44