Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецсъдът решава за задържането на групата за поръчкови убийства

Снимка: spcc.bg

Близо четири часа Специализираният съд заседава по искането на прокуратурата да остави в ареста за постоянно Мила Георгиева, Михаил Георгиев, Максим Кулишев, Георги Божилов, Ангел Ангелов и Мирослав Стоянов. Разследващите оповестиха, че те са част от организираната престъпна група, разбита преди дни. В групата участва синът на бившия шеф на митниците Христо Кулишев - Максим, а ръководител на групата е Мила Георгиева, заедно с нейния син Мартин, който все още полицията издирва.

Прокуратурата разчита на разпити и на анонимни свидетели. Адвокатите поискаха мярката за неотклонение на задържаните да бъде "подписка" или "гаранция" за задържаните и отхвърлиха всички обвинения на Специализираната прокуратура. 

Групата се свързва с опит за убийство на Тихомир Дочев - Мравката, Георги Семерджиев - Жоро Шопа и собственика на заведение в Слънчев бряг - Радостин Бързанов и редица други престъпления. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44