Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съд в Израел обвини 7 араби, че опитали да създадат клетка на групировката "Ислямска държава"

Автор:

Съд в израелския град Хайфа повдигна обвинения срещу  7 израелски араби, че са опитали да създадат клетка на групировката "Ислямска държава". Те са били арестувани през ноември и декември. Начело на групата бил 40-годишният адвокат Аднан Аладин от Назарет. Друг член на групата бил арестуван на летище "Бен Гурион", докато отивал да се присъедини към джихада в Сирия. Според разследването на Шин Бет той е признал, че планирал да убие израелски служители на реда и членове на общността на друзите - арабско говорещи граждани на Израел, служещи в армията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44