Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвинен за тежка катастрофа край Луковит с трима загинали не се яви в съда

Окръжният съд в Ловеч не даде ход на делото срещу шофьора, предизвикал тежката катастрофа край Луковит, при която загинаха двама двайсетгодишни младежи от Плевен, а тяхна спътничка по-късно почина в болницата. Инцидентът стана на 5-и май миналата година.

Обвиненият в причиняване на смърт по непредпазливост Хуриет Сюлейманов не се яви в съдебната зала. По искане на прокуратурата съдът промени мярката му в задържане под стража и го обяви за общодържавно издирване.

Според Областната дирекция на МВР в Разград за последно Сюлейманов е бил на адреса, на който е изтърпявал наложената мярка, в село Сеслав, община Кубрат, на 14-и януари. По информация на майка му, е заминал за София. Адвокатът на Хуриет Сюлейманов Владимир Маринов също не знаеше къде е клиентът му.

От две седмици не съм имал контакт с него. Нямам представа къде се намира, очаквах го да дойде днес.

Родителите на загиналите в катастрофата все пак очакват Хуриет Сюлейманов да застане пред съда и да получи най-тежкото наказание.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44