Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НПО-та изразиха недоволство от социални агенции

Снимка: nmd.bg

Неправителствени организации се оплакаха от работата на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и Агенцията за социално подпомагане.

По думите на Ирина Панайотова от Конфедерация защита на правата на децата практиката е лоша и няма прозрачност при вземане на решения:

Масово в случаите, в които се намесят социалните служители, не само че проблемът не се решава, той се утежнява, изостря и мултиплицира. Служителите от социално подпомагане разбират къде какви проблеми има, използват ги и ги обръщат срещу самите хора. Децата са една изключително стабилна валута за печелене и разменна монета. Много от проблемите произлизат от липса на прозрачност. Думата на социалния работник срещу думата на потърпевшия. Нека в присъствието на екип от проверяващи в съответните отдели да присъства родител с документи, със свидетели, които води, нека да има представител на НПО и съответните социални служители.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44