Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремъл: Подновените военни действия на Киев могат да попречат на срещата на върха за Украйна

Снимка: Васко Михайлов

Подновените от властите в Киев военни действия на Киев в Югоизточна Украйна могат да попречат на подготовката за провеждане на среща на върха за Украйна, съобщиха от Кремъл.

Коментирайки сегашното изостряне на обстановката в Югоизточна Украйна, говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, заяви, че срещата на лидерите на Русия, Украйна, Франция и Германия в т. нар. "нормандский формат" трябва да бъде подготвена така, че на нея да бъдат постигнати конкретни резултати.

В сегашния момент нейната подготовка не изглежда така вероятна, както преди да бъдат подновени от страна на Украйна бойните действия в Донбас, смята Песков.

Първоначално се планираше срещата на лидерите на четирите страни да се състои в столицата на Казахстан Астана на 15-и януари, а по-късно беше решено да се проведе до края на месеца. Смята се, че основната задача за контактната група за Украйна трябва да бъде определянето на график за прилагане на постигнатите в Минск договорености.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44