Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменено е частичното бедствено положение край Пазарджик

Отменено е частичното бедствено положение в района, където река Тополница се влива в река Марица край Пазарджик. То бе обявено преди два месеца заради корозия на брега и опасността да бъдат наводнени помпените станции, които захранват града с вода.

На мястото на съборения бряг е изградена нова дига, успоредно на старата речна граница. Преди това водата е била отбита на трийсет метра навътре в речното корито. Удължаването на частичното бедствено положение до втората половина на януари се наложи заради стриктното изпълнение на укрепителните работи в минусовите температури.

По време на строителните дейности денонощно са следени помпените станции, които захранват Пазарджик с питейна вода. Вече няма опасност съоръженията да бъдат наводнени. Укрепването на брега струва 520 хиляди лева на община Пазарджик. От ръководството й очакват те да бъдат възстановени от междуведомствената  комисията за подпомагане към МС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44