Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК ще обсъжда сигурността в ЕС и мерките, които трябва да се предприемат за повишаването й

На утрешното си заседание Европейската комисия (ЕК) ще обсъжда повишаването на сигурността и мерките, които трябва да се предприемат на европейско ниво. Това съобщи говорителят на комисията Маргаритис Скинас. Тя посочи и конкретни области за предстоящата дискусия:

Събирането и съхраняването на данни за пътниците на европейските авиокомпании, функционирането на Шенгенската система, киберсигурността и сътрудничеството между службите за сигурност на европейските страни.

Преди началото на лятото ЕК трябва да предложи нова стратегия за сигурност, в която се очаква специално внимание да бъде отделено на мерките срещу тероризма.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44