Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители от Ямбол настояват в града да бъде разкрит денонощен педиатричен кабинет

Снимка: община Ямбол

Родители от Ямбол настояват в града да бъде разкрит денонощен педиатричен кабинет. Само за ден идеята е събрала близо 450 привърженици в социалните мрежи.

Родители на деца в Ямбол многократно са се сблъсквали с проблема кой, къде и как да прегледа болното им дете между 14 и 20 часа. Тогава личните лекари вече са си отишли, а кабинетът за неотложна помощ все още не е отворил. Единственият изход е детето да се прегледа в частен кабинет, разясни една от организаторите на подписката Таня Бужева:

Сякаш е закон, децата по принцип се разболяват или нощем, или през почивните дни или в тоя период, в който няма лекар на разположение, те вдигат температура. Всички знаем колко важно е навреме да се търси медицинска помощ, особено когато става въпрос за деца.

Таксата в частните кабинети варира между 7 и 20 лева и в някои случаи е непосилна за родителите, допълва Бужева:

Освен това се чака отвън, в повечето кабинети няма обособена чакалня и родителите и децата, болни с температура, са принудени независимо от атмосферните влияния отвън, да чакат своя ред.

Подписката ще бъде връчена на областния управител, на кмета на общината и на директорите на ямболската болница и диагностично-консултативния център.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44