Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев: 2015-а трябва да бъде година на стабилност и реформи

Снимка: БГНЕС

2015-а трябва да бъде година на стабилност и реформи, заяви президентът Росен Плевнелиев на форума на бизнеса и правителството. Той смята, че приоритети на управлението трябва да бъдат административната реформа и коректното управление на европейските пари: 

За да възстановим динамиката, в икономиката трябват инвестиции. За да ни повярват инвеститорите, трябва стабилност, но и работеща система на правораздаване, върховенство на закона, работещи институции и ефективна регулация. 2015-а е решаваща за постигане на позитивна промяна и продължаване на реформата в системата на правораздаването. Административната реформа и коректното управление на еврофондовете трябва да бъдат тотален приоритет за 2015-а година. Пари за очакваното от гражданите електронно правителство има в оперативната програма "Добро управление". Отдавна трябваше да заменим чакането зад гишетата с електронни услуги. Необходими са спешни действия за изграждане на газови интерконектори с Гърция, Турция, Сърбия и Румъния, както и за разработване на възможни собствени газови находища в шелфа на Черно море.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44