Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха условно ямболска лекарка, обвинена заради смъртта на дете

Сливенският окръжен съд постанови двегодишна условна присъда на ямболската лекарка д-р Славка Кирилова. Тя е обвинена в неправилно лечение, довело до смъртта на двегодишно дете през 2010-а година. Присъдата е с четири години изпитателен срок, както и лишаване от правото да упражнява професията през следващите две години.

Трагедията за семейството на малката Александра се разигра на 20-и април 2010-а година. Момиченцето постъпва в Ямболската болница с диагноза остър епиглотит, но заради неправилно лечение умира след по-малко от 2 часа от остра дихателна и сърдечна недостатъчност. Три медицински експертизи, в които са участвали 11 медици, доказват, че лекарска грешка е причина за смъртта на детето.
Д-р Кирилова ще обжалва решението на сливенските магистрати пред Бургаския апелативен съд. Родителите на Александра, които от три години вече са в Америка, се надяват присъдата и на следващите съдебни инстанции да не бъде оправдателна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44