Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинетът прие Програма за стабилно развитие

Снимка: БГНЕС

Министрите приеха на подпис Програма на правителството за стабилно развитие на България до 2018-а година. Документът ще бъде представен пред Народното събрание като изпълнение на Коалиционното споразумение. 

Визията, очертана от правителството, е България да бъде европейска държава, която спазва върховенството на закона, има и институции, които работят в интерес на гражданите. Управленската програма е съобразена с трудната икономическа и социална ситуация в страната, състоянието в публичните финанси, банковия, енергийния сектор, като отчита необходимостта от решителни и неотложни реформи. 
Министърът на земеделието Десислава Танева посочи, че в сектора приоритетите са същите като тези, записани в коалиционното споразумение.
Управленската програма е тази същата, която обявихме като встъпихме в политическия си мандат. Тази политическа програма за сектор "Земеделие" ние презентирахме широко и на пресконференции. Тя беше съгласувана и с партньорите ни в рамките на споразумението за мнозинство парламентарно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44