Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

В специално интервю за "Труд" генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заявява, че НАТО ще е там, където България се нуждае, и България ще е там, където Алиансът има нужда. Според него руските агресивни действия нарушиха международните закони и няма как да се гледа по друг начин на нещата.

"Телеграф" предупреждава, че джебчийки от варненското село Игнатово са причината за конфликт, подобен на противопоставянето по етнически принцип в пловдивското село Катуница.

В условия на нараснала конкуренция от тази година британските висши училища са започнали да "ухажват" наши кандидат-студенти. Резултатите от матурата вече няма да са условие за приемане, поясняват експерти за вестник "Телеграф".

Студентски заеми ще има дори и за степен магистър. Това е тема и в "Стандарт", откъдето научаваме, че "Англия приема студенти без дипломи".

"Стандарт" информира на първа страница: "Никой не знае къде е соченият за наркобос Евелин Банов с прякор Брендо". От МВР заявяват, че не е тяхна работа да следят къде е Брендо, адвокатката му Ина Лулчева също не знаела къде е той.

Коментарът по този повод на вестник "Сега" е: "Вече само глупаците влизат в затвора; властта съвсем ясно казва на престъпниците: Бягайте, не можем да ви хванем".

Още едно заглавие в днешния брой: "Кабинетът взе компромисно решение за БДЖ; министрите отпуснаха 40 милиона лева извънредна субсидия, без да питат Европейския съюз".

Лидерът на ДПС Лютви Местан е категоричен в интервю за "Преса": "...не съм оптимист за бъдещето на управлението, независимо дали краят му ще настъпи през 2015-а година или през 2016-а година". Според Местан Реформаторският блок и Патриотичният фронт явно са идейно съвместими, щом министърът на здравеопазването се оказва говорител на абсурдни идеи като – свалянето на новините на турски език от програмите на БНТ и БНР.

В интервю за "24 часа" генералният директор на Българското национално радио Радослав Янкулов пояснява, че предстои откриване на регионална радиостанция в Кърджали, не са спрени новините на турски, а само се сменят остарелите УКВ предаватели със съвременни, пояснява още генералният директор на Радиото.

"Лошите кредити у нас гонят 10 милиарда лева". Според прогноза на една от големите европейски банки близо 21 на сто от заемите ще са проблемни тази година. Това е водещото заглавие на "Преса" днес.

Банките отново дават ипотечни кредити за жилища "на зелено", пише "Монитор". Според председателя на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев, в страната ни се забелязва ръст на заетостта и признаци на оживление в икономиката.

"Слагат клозети по спирките в София". За тези намерения съобщава на първа страница вестник "Новинар".

"Капитал дейли" допълва темата с информацията, че концесията на спирките в София отново е блокирана, една от неяснотите е дали стопанинът им ще трябва да чисти около тях.

В интервю за "Новинар" Ивайло Попов от сдружение "За земята" предупреждава: "В Европа и в България навлизат масово ГМО под формата на протеини, извлечени от соя и соеви продукти".

"Дума" констатира: "38 общини нямат нито една аптека", в 11 от 28 области липсва денонощен пункт за лекарства. Данните са на Българския фармацевтичен съюз.

"Земя" съобщава на първа страница: "Плащат евросубсидиите за 2014-а година, министърът на земеделието Десислава Танева ще отговаря на всякакви въпроси на фермерите, зададени ѝ по интернет".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44