Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев ще се срещне днес с граждани на Сливен

Росен Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне днес с граждани на Сливен в изнесената приемна на президентската администрация.

Кметът на Сливен Кольо Милев ще посрещне държавния глава с военни почести. Довършването на пречиствателната станция за питейни води на Сливен и бежанската вълна, както и последиците й за Сливенския регион, са темите, които кметът ще обсъди с Плевнелиев. По традиция президентът ще разговаря с граждани в четвъртата изнесена президентска приемна. Граждани на Сливен споделиха за какво биха желали да разговарят с президента:

Търся съдействие по въпроси, свързани с организацията на движението в нашия град и недопускане изграждането на незаконни строежи... Безкрайно количество жалби съм подавала от 2012-а година до всички институции тука и аз вече няма къде да живея. Затова искам да говоря с президента лично.

Президентът ще открие в ДКЦ-2 "синя стая" за деца в риск. На събитието ще присъстват посланикът на Република Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан, министърът на правосъдието Христо Иванов и представителката на УНИЦЕФ за България Таня Радочай, по чийто проект за подкрепа на деца в конфликт със закона и техните семейства се изгражда "синята стая".

Президентът и останалите гости ще участват в кръгла маса на тема "Достъп до правосъдие, гаранции за правата на децата – жертви и свидетели и на децата в конфликт със закона".

В Гимназията с преподаване на западни езици "Захари Стоянов" френският посланик ще връчи официално ордена "Кавалер на академичните палми" на дългогодишния учител по френски език Стоян Стоянов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44