Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама са задържани във връзка с убийството на Орхан Джевизов от Кавракирово

Двама мъже са задържани по подозрение за съпричастност към убийството на Орхан Джевизов от петричкото село Кавракирово.

Акцията по издирването и задържането на двамата мъже е била под наблюдението на Окръжна Прокуратура. Арестът на двамата заподозрени в съпричастност към убийството потвърди и областният директор на МВР Васил Митов.

Има установени две лица, които може би имат съпричастност към деянието, и в момента се извършват процесуално-следствени действия, каза Васил Митов.

Преди обяд в Благоевград пристигна и заместник главният секретар на МВР Георги Костов, който взе активно участие в разследването. Като ръководител на областната дирекция на силовото ведомство в продължение на 2 години той познава отлично оперативната и криминогенна обстановка в Пиринско.

В момента се извършват разпити и процесуално-следствени действия по събиране и документиране на доказателства за повдигане на обвинения срещу задържаните.

Орхан Джевизов беше намерен мъртъв край пътя Петрич - Първомай на 14 януари. По-късно стана ясно, че той е бил застрелян от упор. Работата по случая продължава, издирват се и други лица от престъпната група на двамата задържани. До края на деня се очакват още арести, най-вероятно на територията на община Петрич.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44