Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мехди Немуш, който застреля четирима души в Еврейския музей в Брюксел, е имал съучастник

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мехди Немуш, който през май миналата година застреля четирима души в Еврейския музей в Брюксел, е имал съучастник, разкрива електронното издание на вестник "Дерниер Йор".

Там е публикувано и разпространено преди дни кратко видео от камери за наблюдение, с което властите в страната обявяват за издирване въпросното лице. Записът е направен четири дни след атентата. Той показва двама мъже, които спокойно се разхождат в центъра на белгийската столица. Фигурата на единия е скрита. От вестника обаче твърдят, че са установили, че това е самият Мехди Немуш. Спътникът му носи сак, който много прилича на този, с който по-късно Немуш беше заловен в Марсилия. В него тогава бяха намерени оръжията, с които се смята, че е извършено престъплението.

Властите в страната отказват коментар, официалното им съобщение във видеото гласи само, че лицето се издирва в рамките на разследване за убийство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44