Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около стотина жители на село Баня протестираха срещу изграждането на депо за отпадъци в близост до селото

Снимка: Кети Тренчева


Жители на село Баня, Разложко, излязоха тази сутрин на протест пред кметството и за пореден път заявиха, че няма да допуснат изграждането на регионално депо за отпадъци в близост до селото. След митинга на площада те блокираха за кратко пътя Разлог-Велинград. Полицията на място регулираше пропускането на коли и камиони. 

Протестиращите са категорични, че няма да допуснат старта на изграждането на депото за отпадъци, който е насрочен за днес. На терена, определен по проекта, вече има разположени фургони на фирмата-изпълнител, но до този час техника и машини нямаше. Жителите на село Баня изразиха съмненията си, че проектът е облечен в корупция и скрити интереси.

За да подкрепят протестиращите на място пристигнаха народните представители от Патриотичния фронт Борис Ячев и Атанас Стоянов, както и евродепутатът Ангел Джамбазки.

Това, което трябва да се случи на местно ниво, е Общинският съвет в община Разлог да задвижи процедурата и да намери подходящото място, каза Ангел Джамбазки.

Според тях все още не са изчерпани възможностите за избор на по-удачно място за изграждане на депото, без да се загуби европейското финансиране.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44