Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За убийството на Татяна Стоянова още няма нито заподозрян, нито основна версия

Снимка: БГНЕС

Няма заподозрян за убийството на Татяна Стоянова - началник на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов, каза говорителят на пазарджишката окръжна прокуратура Снежана Стоянова.  Към момента няма и основна версия за показния разстрел.

Прокурор Стоянова е категорична, че тиражираното твърдение, че Татяна Стоянова е застреляна от сръбски гражданин, не отговаря на истината. Тя не потвърди информацията за намерен отпечатък върху един от патроните. Единствено е уточнено оръжието, с което е стреляно - сигнално-газово, но преработено за стрелба с бойни патрони, най-вероятно с корпус на „Макаров“ и със заглушител. Към момента не може да се каже дали извършителят е професионалист или аматьор.

Според полицаи, многото изстрели може и да са с умисъл за объркване на разследването. Кметът Тодор Попов вече е разпитан, като човек от близкото обкръжение на Татяна. Работи се по версиите икономическо, политическо убийство или по лични причини. В момента се проверяват договорите за обществени поръчки в общината, както и  движението по банковите сметки на Татяна Стоянова, която беше простреляна с 5 куршума на 12-и януари пред дома ѝ. Към момента няма следа, която да води до убиеца, твърдят от прокуратурата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44