Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-фалшифицирани са банкнотите от 20 и 50 евро

Снимка: архив

Изтеглени от обращание миналата година са 838 000 фалшиви еврови банкноти, което е изключително малък брой в сравнение с всички банктноти в обращение, които са над 16 млрд. От Европейската централна банка отбелязват, че броят на откритите неистински пари се е увеличил заедно с пускането в обращение на истинските банкноти. Най-фалшифицирани са 20 и 50 евро, които са и най-често употребявани.

Почти всички фалшификати са открити в страни от еврозоната. От Европейската централна банка припомнят, че на 24 февруари предстаи да бъде пусната новата 20-еврова банкнота, която ще е от серията "Европа", считана за най-трудната за подправяне. Вече в обращение от нея са купюри от 5 и от 10 евро.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44