Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молебен след тежки катастрофи правят в Широка лъка

Снимка: БГНЕС

В село Широка лъка ще има молебен по инициатива на църковното настоятелство, кметството и читалище "Екзарх Стефан“ след двете тежки катастрофи, които станаха край селото в края на м.г.

Преди Бъдни вечер загинаха трима 18-годишни младежи от Девин, а в навечерието на Нова година -  29-годишен мъж от Банкя.

Общо четири курбана ще бъдат раздадени, съобщи кметът на Широка лъка Васил Седянков:

Приятели на Широка лъка, по-заможни, изявиха желание да платят, но ние преценихме, че е по-добре да събере цЯлото насление средства, всички да покажат съпричастност. Средства събраха и от Девин, и от Стойките, от съседните махали, по-малките села. Да покажем съпричастност към близките на загиналите и да се помолим и така да спрат тия инциденти. Заострено внимание и на водачи, и на общественост и дай боже тия неща да спрат да се случват.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44