Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Силистра ще тегли кредити за водния цикъл

Снимка: Община Силистра

Община Силистра смята да изтегли два големи кредита - 9 750 000 лева от Фонд ФЛАГ и още десет милиона лева безлихвен заем от финансовото министерство. Парите са необходими за проекта за воден цикъл, който започна в средата на миналата година.

Общата стойност на водния цикъл е 72 милиона лева. Сумата е равна на повече от два годишни бюджета, затова изпълнението му без външно финансиране е невъзможно. Парите от кредитите ще се използват единствено и само за плащания по проекта, обясни заместник-кметът по финанси Димо Стоев:

Основно за оборотни средства, междинни плащания, окончателни плащания, съфинансиране. След като се разплатим с фирмите и след като вече минат финансовите одити накрая, тези средства се възстановяват от оперативния орган.

Строителството трябва да приключи до края на октовмври.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44