Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново сблъсъци в италианския град Кремона

Снимка: tg3.rai.it

В италианския град  Кремона се проведе антифашистка демонстрация. Тя бе следствие на сблъсъците преди седмица между агитки на футболните отбори на Мантуа и Кремона, когато бе тежко ранен ляв активист.

 Този път в шествието се включиха близо 2000 антифашисти. Ситуацията се усложнила, след като в първите редици неофашистки активисти, въоръжени с тояги и метални пръти, предизвикали безредици. Срещу силите на реда били хвърлени камъни, бутилки  и димки. Полицията успяла да разпръсне демонстрантите след употреба на сълзотворен газ.

Нанесени са щети на банкови сгради, а прозорците на полицейския участък са изпочупени. Няма информация за пострадали и ранени. Не са достъпни вече няколко неофашистки интернет сайтове.

Лекарите продължават да се борят за живота на тежко ранения  преди седмица ляв активист. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44