Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Помолиха се да няма жертви по пътя Девин - Широка лъка

Снимка: БГНЕС

Трима свещеници от Смолян отслужиха молебен да няма жертви по пътя Широка лъка - Девин. Стотици хора от родопското село и околностите се включиха в литийното шествие, което поведе Архиерейският наместник на Смолянската духовна околия архимандрит Висарион. 

Инициативата е на църковното настоятелство, кметството и читалище "Екзарх Стефан“ след двете тежки катастрофи, които станаха край селото в края на миналата година.

Отец Запрян каза:
Нека Света Богородица да ги закриля и да ни закриля всички нас, шофьори, пътуващи, повече да няма такива трагични случаи и загинали люде. Пресвета Богородица, спаси ни, изпрати ни своите молитви и към ..Господ Бог наш Исус, твоят възлюбен син да ни благослови,освети, да ни дарува мир, здраве и спасение.
В центъра на родопското село беше раздаден 100 кг курбан на местните хора и пътуващите по главния път за Смолян.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44