Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР организира международна конференция "Общественото радио и предизвикателствата на бъдещето“

Снимка: Борис Димитров
Българското национално радио организира днес международна конференция на тема: "Общественото радио и предизвикателствата на бъдещето". Тя ще се състои в зала "Мусала" на хотел "Хилтън" от 14 часа.

Преди началото на форума чуждестранните гости на БНР, които са у нас за 80-годишния юбилей на БНР, ще имат среща с премиера Бойко Борисов и с председателя на парламента Цецка Цачева.

Във фокуса на конференцията "Общественото радио и предизвикателствата на бъдещето" ще са последните тенденции в развитието на обществените медии – програмно съдържание, финансиране, иновации, регулация. Ще бъдат представени най-новите европейски стратегии в отговор на променените очаквания на аудиторията.

Представители на европейски обществени радиоорганизации ще споделят опита си, добрите практики, своите търсения, трудности и успехи. Сред темите са ключовата роля на инициативността и креативността в съвременния медиен пейзаж, анализ на обществените медии и новата ера на радиото, цифровото и визуалното – предизвикателствата пред радиото днес, ролята на обществените медии в ситуация на кризи на свободата на словото.

С презентации в конференцията ще участват Ингрид Делтонр – генерален директор на Европейския съюз за радио и телевизия,  Греъм Елис – заместник-директор на BBC Radio, Анджей Шeжниевски – президент на Полското радио, Кристиян Фог – ръководител на радиоотдела в EBU, президентът на Румънското радио, както и председателят на СЕМ Георги Лозанов.

Представители на Народното събрание, Комисията за регулиране на съобщенията, Съвета за електронни медии, Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори, Софийския университет, Съюза на българските журналисти и Представителството на Европейския съюз ще са сред гостите на конференцията. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44