Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частично бедствено положение в сливенско село заради свлачище

Снимка: БГНЕС

Бедствено положение е обявено за част от територията на сливенското село Раково, в зоната на активирано свлачище, съобщиха от кризисната дирекция на общината. 
В източния край на село Раково, по десния бряг на река Луда Камчия е активизирано свлачище на площ около 1000 кв. м. В близост преминава основен водопровод. Наблюдават се пукнатини зад стената на реката и по асфалтовото покритие на единствения път Раково - Нейково. 
Въведен е в изпълнение общинският план за защита при бедствия. Предприето е сигнализиране и обезопасяване на пътя в района на свлачището. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44