Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инвестицията в обществените медии е инвестиция в самото общество

Снимка: БГНЕС

Българското национално радио е лидер в класациите на обществено доверие в медиите, заяви генералния директор на БНР Радослав Янкулов при откриването на конференцията „Общественото радио и предизвикателствата на бъдещето“. Форумът е част от проявите за 80-та годишнина на обществената медия. Всички участници в конференцията се обединиха около тезата, че инвестицията в обществените оператори е инвестиция в самото общество.

Последните тенденции в развитието на обществените медии и и по-специално програмното съдържание, финансирането и иновациите бяха сред обсъжданите теми по време на конференцията. Радослав Янкулов изтъкна:
Предлагаме десет радиопрограми с различно съдържание, поддържаме главен интернет сайт, както и още поне петнайсетина подсайта. Развиваме проект за интернет радио и телевизия "Бинар", обществени функии защитаваме с дейността на шест музикални състава. По отношение на музиката БНР е най-големият продуцент в България. На фона на тази впечатляваща статистика проблеми, с които се сблъскваме, не липсват. Всяка година несигурност за размера на бюджета заради постоянната тенденция за намаляване, нелогично състояние и състезание за рейтинги с търговските радиостанции.
Програмният директор на БНР Иво Тодоров отбеляза, че радиото има апликация за мобилни телефони: 
Радиото дори и да е традиционно и консервативно, може да бъде модерно. Ние имаме предавания, които могат да се слушат едновременно в ефира през радиочестите, и да се гледат с картина в интернет.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44