Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Петров: Без светлина не можем да видим обектите около нас

Трябва да се усамотиш в самата арт инсталация и това ще те настрои философски

Светлина, повече светлина са последните думи на великия Гьоте. Светлината е онова видимо и невидимо явление, без което животът би бил невъзможен. Тя изгрява за нас в хиляди цветове, със светлина олицетворяваме най-светлите си чувства.

Александър Петров създава уред, който ще ви позволи да останете насаме с нея, за да погледнете на живота по друг начин и да преосмислите това, което ви се случва.

Артинсталацията Култ към светлината е дълга над 10 метра. Уникалното съоръжение ще можете да видите по време на Фюжън артфестивал, който ще се проведе от 6 до 8 февруари във "Фабриката за градско изкуство".

Събитието представлява фестивал за алтернативно изкуство, като всеки един ден има различна тематика. На публиката ще бъдат показани три различни по своята същност изобразителни похвата, обединени в едно посредством абстракцията.

Ден първи - откриване с изобразително изкуство - фотография, живопис, графика, печат, илюстрация, смесени техники.

Вторият ден е посветен на пластиката - метални пластики, дърворезба, керамика, стъклокерамика, хартия, както и отново смесени техники. Творбите от първия ден на изложбата се запазват, а новите се добавят.

Фестивалът ще бъде закрит с ден за инсталации. Шест артинсталации ще бъдат представени  в артпространството на галерия Underground. Безспорно една от най-алтернативните ще бъде Култ към светлината.

Чуйте какво каза за "Джинджифил" създателят на уникалния уред Александър Петров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.