Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снеговалежи блокират североизточната част на САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Североизточната част на Съединените щати се готви за тежка снежна буря. В няколко щата е обявено извънредно положение. Очаква се рекордно количество сняг за кратък период от време, като на места снежната покривка може да достигне около метър. Възможно е милиони да останат без електрозахранване. Засегнати са щатите от Пенсилвания до Мейн. 

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо наблегна, че обстоятелствата са необичайни и се изисква особено внимание:

Виелицата носи със себе си много силни ветрове, с пориви от 55 мили в час (около 90 километра в час) и от наша гледна точка това прави ситуацията опасна и сложна.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио каза, че се очаква бурята да постави рекорди:

Това най-вероятно ще бъде една от най-големите снежни бури в историята на Ню Йорк и се обръщам с апел към всеки да разбере това и да се съобрази. Това няма да е снежна буря като останалите. Според всички показатели бурята ще бъде по-лоша и хората трябва да са готови.

В Ню Йорк през изминалата вечер театрите по Бродуей затвориха врати. Въпреки че през вчерашния ден във Вашингтон обстановката не беше екстремна, законодателната дейност беше преустановена заради затрудненията при пътуването в североизточната част на САЩ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44