Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Ковачев инициира платформа за осигуряване на равен достъп до здравеопазване за всички граждани на ЕС

Снимка: БГНЕС

Евродепутати от различни държави и политически групи се обединиха в обща платформа, която си поставя за цел да осигури равен достъп до качествено здравеопазване за всички граждани на Европейския съюз.

Инициатор е българският евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев, който подчерта, че е недопустимо хората да умират от болести, за които има лечение в друга страна - членка на Евросъюза:

Европейският съюз не може да се ангажира повече със здравето на животни, например, а не със здравето на хората. Трудно е да обясним на европейските граждани, ако продължава разликата между достъпа до качествено здравеопазване да бъде такава голяма между страните - членки. Не е нормално хора да умират днес само за това, че в съответната страна няма достъп до качествено лечение, отговарящо на 21-ви век.

На учредяването днес присъства комисарят по здравеопазването Витенис Андриукайтис, който подкрепи намерението на евродепутатите да помогнат за изготвянето на общоевропейски политики, гарантиращи равен достъп до здравни грижи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44