Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч обсъждат мерки за намаляване на уличните кучета

Снимка: БГНЕС

В Ловеч ще се проведе работна среща, на която ще се приемат мерки за намаляване броя на безстопанствените кучета в общината.

Срещата е по инициатива на кмета Минчо Казанджиев и на нея са поканени кметовете и кметските наместници на селата от общината, управителя на общинския център за изолация и профилактика на безстопанствените кучета и представители на МВР.
На кметовете на селата ще бъде връчена заповед, с която им се възлага проверка за регистрацията и плащането на такси за куче и на спазването правилата за отглеждане на такива животни. Проверката трябва да приключи до 27-и април.

От общината припомнят, че годишната такса за кучета се плаща до 31-ви март, а контролът по селата е ангажимент на кметовете и полицейските инспектори.

На територията на община Ловеч има над 400 безстопанствени кучета, а основната причина за увеличаването им е липсата на контрол в малките населени места и бързото им размножаване. Декларираните животни в града са едва 110, а в селата малко над 630. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44