Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

36 деца са били осиновени през миналата година в област Търговище

Снимка: БГНЕС

36 деца от област Търговище са били осиновени през 2014-а година. От Съвета по осиновявания уточниха, че 21 от тях са намерили родители в България, а 15 в чужбина.

Процесът на деинституционализация на децата в областта практически е завършен, а на всички нуждаещи се са осигурени нови съвременни социални услуги, съобщи директорът на регионалната дирекция "Социално осигуряване" Гергана Георгиева:

Броят на приемните семейства за област Търговище е 116, като в тях има настанени 159 деца. Най-много са в областния град 74 приемни семейства, настанени са 113 деца. В Омуртаг има 22 приемни семейства, настанени са 21 деца, в Попово 20 приемни семейства с настанени 25 деца. За 2014-а година отделите за закрила на детето на територията на областта успешно са приключили случаи по реинтеграция, като в биологичните семейства са върнати 19 деца.

В процедура по международно осиновяване сега са още 12 деца. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44