Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът възстанови Мая Радева на поста директор на природен парк "Българка”

Снимка: www.dnevnik.bg

Габровският районен съд възстанови на поста дългогодишния директор на Природния парк "Българка" Мая Радева, която беше уволнена през юни миналата година. Тогавашното назначение на Али Алиев на мястото ѝ предизвика недоволство и протести. Сред причините за тях беше и интересът на Алиев в дърводобива.

Уволнението на дългогодишния директор на Природния парк "Българка" беше признато от Габровския районен съд за незаконно и беше отменено. Оспорената от Мая Радева заповед за уволнение е издадена през юни 2014-а година от Изпълнителната агенция по горите, която, според съдебното решение, трябва да заплати на Радева обезщетение от 7000 лева за времето, в което е останала без работа. Като причина за отстраняването ѝ от заеманата длъжност е посочена липсата на професионални качества. Твърдението се базира на одитен доклад за проектите, изпълнявани от парк "Българка" по програми, финансирани с европейски средства.

Решението подлежи на обжалване пред Габровския окръжен съд. Ако не бъде атакувано в двуседмичен срок, Радева ще бъде възстановена на поста, който заемаше 11 години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44