Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: София ще получи еврофинансиране за продължение на метрото до "Хладилника"

Снимка: БГНЕС

София ще получи европейско финансиране по оперативна програва "Транспорт" за продължението на втория лъч на метрото до "Хладилника", информира кметът Йорданка Фандъкова. До този момент проектът се изпълнява с общински средства, които възлизат на 9,5 милиона лева. Над 42 милиона лева е стойността на строителството на участъка с дължина 1 километър и 300 метра. Фандъкова посочи, че участъкът на метрото по булевард "Черни връх" ще е готов през юни 2016 година:

Продължаваме с изграждането на пробив покрай болница "Токуда", който тази година ще реализираме, за да може да изведе движението към Южната дъга. Най-важното за тази станция е, че всъщност към нея с довеждащ транспорт могат да се придвижват и хора, които са от съседните квартали.

Над 20 000 души ще бъдат обслужвани от втория лъч на метрото в участъка "Черни връх", посочи още кметът Йорданка Фандъкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44