Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инсталирането на нивомери на всички съдове за съхранение на горива няма да е задължително

Снимка: БГНЕС
Инсталирането на нивомери на всички съдове за съхранение на горива няма да е задължително, съобщи за "Хоризонт" Людмила Петкова, която отговаря за данъчната политика в Министерството на финансите.

Собствениците на т. нар. "малки ведомствени бензиностанции" трябва да имат такива уреди, единствено ако продават горива. Ако ги използват само за собствени нужди, трябва да подадат информация в Националната агенция за приходите.

Първо, то не е икономически обосновано, но то е и технически невъзможно да се постави и никой не иска на бидон да слага нивомерна система. Тези обекти, които извършват само зареждане за собствени нужди, те трябва да бъдат уредени в наредбата. От една страна да има защита на фиска, и от друга страна естествено, да не се създава допълнителна тежест за бизнеса, уточни Людмила Петкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44