Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столични общинари искат общински ин витро фонд

Снимка: БГНЕС

Общинските съветници от БСП в София ще настояват да бъде създаден фонд за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми, които живеят в столицата. Средства за това могат да се вземат от бюджета за 2015-а година. Финансовата помощ за семействата се предвижда да бъде в размер на 2000 лева, посочва Милка Христова, председател на групата от БСП в Столичния общински съвет:

Правим това в този момент, тъй като на 12-и февруари предстои приемането на бюджета на Столичната община за 2015-а година. Идеята е този фонд да се финансира с общински средства и считаме, че сега е моментът тази идея да бъде разгледана. Силно се надяваме, че програмата ще бъде приета и финансовото обезпечаване за тази програма и за фонда ще бъдат гласувани с бюджета за 2015-а година. Тази програма я създаваме по инициатива на фондация "Искам бебе" на сдружение "Зачатие". С тяхно съдействие вече има учредени такива фондове в над 40 общини в нашата страна.

Радина Велчева, председател на Фондация "Искам бебе", споделя:

Знам какво значи да ти съобщят новината, че не можеш да имаш дете по нормален начин. Изследванията, процедурите са много скъпи, изискват страшно много кураж и сила на духа да можеш да продължиш да се бориш. Хубавото е в това, че общинските фондове допълват държавния фонд. Всяка една община се радва след година финансиране на своите бебета. Дай Боже повече да са такива в София.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44