Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха четирима нападатели на британски граждани

Снимка: БГНЕС

Четирима криминално проявени мъже от Нова Загора и Раднево са задържани за нападение над британски граждани в сливенското село Биково. Те са безработни, осъждани за кражби.

Престъплението е извършено в 01.00 часа през нощта на 29-и януари в дома на английско семейство в село Биково, каза директорът на областната полиция в Сливен, комисар Чавдар Божурски:

Става въпрос за предварителен сговор, предвид информацията, която са получили извършителите предварително от домашната прислужница на семейството, че в касата на семейството в този ден трябва да е налична сумата от 50 хиляди лева, предназначена за операция на съпруга, който е трудно подвижен. Това е целта на въоръжения грабеж, именно тази парична сума. Заплашили са двамата английски граждани с нож, за да установят кода на касата, но не успяват с него да отворят касата и се налага да я разбият. 

Англичанинът е с порезни драскотини в ръката и шията.

Четиримата мъже са откраднали 1200 лева, златни накити, два лаптопа, видеокамера, колекционерски предмети с антикварна стойност - монети, кортици, саби от втората световна война, револвер, газови пистолети. Антикварните предмети били изхвърлени в реката.

Сливенската окръжна прокуратура е повдигнала срещу четиримата обвинение за грабеж в условията на опасен рецидив. В понеделник ще им бъде поискана постоянна мярка за задържане.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44