Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До месеци България ще има финансов омбудсман

Диана Йорданова
Снимка: БГНЕС

До средата на годината в България ще има финансов омбудсман. Това заяви в Ловеч заместник-председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Диана Йорданова

Създаването на финансов омбудсман е заложено в управленската програма на правителството. Основната идея е той да регулира отношенията между банките и клиентите им. 
Създаването на такава институция, първо ще предотврати опитите за измама. Има много случаи, в които банките едностранно повишават лихвените си проценти. Хората не са уведомени. Малкият, дребния шрифт отдолу под договорите, които се разписват. Много малко от тях са запознати. Направиха се известни промени в тази посока, но това продължава.
Йорданова допълни, че финансовият омбудсман ще има възможност да договаря с банките облекчени условия за бизнеса.
Той да бъде медиаторът, връзката между банката и между човека, който е решил да развива бизнес, или да финансира собствения си вече такъв.
Финасовият омбудсман ще бъде избиран от Народното събрание. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44