Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедственото положение във Вършец остава в сила

Снимка: Радио Шумен

Бедственото положение във Вършец остава в сила. Общината пострада най-тежко от ураганните ветрове през нощта срещу събота. Там и в съседната община Берковица продължава работата по ликвидирането на последствията от стихията и възстановяването на електрозахранването.

Четири села в община Берковица остават без ток. В други населени места и в общинския център заради повредени трафопостове без електрозахранване са отделни квартали.
Бурята нанесе най-много поражения в община Вършец. Две села - Горна и Долна бела речка са без ток, потвърди кметът на общината Иван Лазаров:

Работи се по частични аварии. Надявам се днес в светлата част на деня навсякъде да светне. Не спираме да работим, отзоваха се много хора да помагат, екипите на общината и на пожарната са тук в централната градска част, за да освободим всички пътеки, алеи, парка.

Областният управител Ивайло Петров съобщи, че в общините Георги Дамяново и Чипровци електрозахранването е възстановено, само на места все още има частични повреди. Освен дъжда, проблем са претоварени или прекъснати телефонни връзки в района, което затруднява координацията на екипите на ЧЕЗ и на пожарната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44