Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теменужка Петкова: До вечерта електрозахранването в повечето населени места ще бъде възстановено

Над 100 екипа на EVN работят за възстановяване на електрозахранването

| обновено на 01.02.15 в 17:39
Снимка: БГНЕС

До вечерта  електрозахранването в повечето населени места ще бъде възстановено. Това уверява министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от пресцентъра на ведомството. Петкова, заедно с изпълнителния директор на Българския енергиен холдинг Жаклен Коен са посетили областите Кюстендил и Перник. Екипи на Министерството на енергетиката съдействат за възстановяване на електрозахранването във всички засегнати райони на страната. Ситуацията е овладяна, е заявила Теменужка Петкова.

Най-засегнати от лошото време в Югоизточна България са селища в областите Пазарджик и Кърджали, както и в Смолян, Бургас и Ямбол, съобщават от обслужващото дружество EVN. В област Пазарджик без електрозахранване остават села и местности във високите части на общините Пещера, Батак, Велинград и Панагюрище. В областите Кърджали и Смолян без захранване са предимно малки села и махали. В Бургаско най-засегнати са в района на община Средец. Повече от 100 аварийни екипа на EVN работят за възстановяване на електрозахранването. Клиентите на EVN могат да сигнализират за аварии и да се информират за състоянието с електрозахранването на денонощен телефон 0700 1 0007.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44