Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регистрираните безработни в Ловешко са били над 9000 в края на миналата година

Снимка: интернет
В Ловешка област през миналата година работа са започнали около 30% повече хора в сравнение с 2013-та. Въпреки това безработицата в региона продължава да е по-висока от средната за страната и е близо 17 на сто.

Регистрираните безработни в областта са намалели с около 900 души и в края на миналата година са 9050. 40% от тях са трайно безработни. На първичния пазар на труда работа са започнали близо 4600 души. Малко над 1 000 са наети чрез субсидираната заетост,  съобщи директорът на Регионалната служба по заетостта Минчо Диков.

Намалява делът на субсидираната заетост. Единственото нещо, на което може да се разчита в момента, е първичният пазар на труда.  Най-голямо е търсенето от преработващата промишленост. Откъм икономически кадри се насити пазарът. Търсят се с инженерно образование.

В Ловешко най-висока продължава да е безработицата в общините Угърчин- 56% и Ябланица – 43%.  В община Луковит тя е 36, 5 на сто.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44