Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствието взе две жертви в Благоевградско, в неизвестност са мъж и жена от Девин

| обновено на 01.02.15 в 19:08
Снимка: Радостина Чернокова
Баща и син се удавиха в реката в село Илинденци, община Струмяни. За по-малко от час екипите на "Гражданска защита" откриха телата на 45-годишния мъж и 9-годишното дете. Първоначално беше открито тялото само на бащата. За откритото тяло на момчето съобщи за Радио Благоевград областният управител Бисер Михайлов:

Открито е момчето. Компетентните органи ще направят разследване и ще изяснят на какво се дължи. 

Родителят и детето са се прибирали от празника Трифон Зарезан, който традиционно се провежда в лозовите масиви над селото. Хора, живеещи покрай местната река, чули виковете им и подали сигнал, обясни кметът на община Струмяни Емил Илиев.  Цял ден екипите на "Гражданска защита" се опитват със собствени сили да укрепят дигата на р. Струма в началото на селото, каза още кметът.  Ситуацията е изключително тревожна, но не бедствена, каза Илиев. Свлачище се е активизирало в непосредствена близост до с. Каменица и застрашава крайните 5-6 къщи в него. Всеки момент може да поддаде и свлачището край пътя между Струмяни и Илинденци, което откъсна част от пътното платно миналата година.

Бисер Михайлов отчете, че обстановката в областта се успокоява. По принцип обстановката се успокоява навсякъде. Следим постоянно нивата на двете реки. Пътищата са почистени.

Бедствието в община Девин вероятно също е взело две жертви. Полицията издирва телата на мъж и жена, паднали с колата в реката в центъра на града, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР Смолян Николай Димов, според когото вероятно инцидентът е станал заради ПТП:

Кола с мъж и жена е паднала в реката. Автомобилът сме го намерили. Хората не са вътре. Вероятно има трагичен инцидент и с двамата. Само предполагаме самоличността им. Докато не намерим тела, не е редно да обявяваме имена. На мястото се извършва оглед. Образувано е досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44