Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва издирването на двамата съпрузи, паднали в реката в Девин

Снимка: Живко Станчев

Екип от водолази в язовир "Цанков камък" ще започне рано сутринта на 2-ри февруари издирване на телата  на загиналите в реката в Девин съпрузи. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Смолян Красимир Шотаров, който пристигна в бедстващата община.

На територията на Община Девин към настоящия момент обстановката се успокоява. Започна да спада нивото на реката. По информация на кмета около 15-20 см вече е спаднала реката. Засега спря да вали и дъжд, което се надяваме да доведе и до по-добри метеорологични условия. За съжаление трагедията, която се разигра по-рано през деня, е много нелепа. Има потвърдена информация, че труповете и на двамата съпрузи са били видени да преминават към язовира. Най-вероятно вече са в язовир "Цанков камък". Във връзка с това създаваме организация утре на място да дойдем с група водолази от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Смолян, с които да започнем издирване в язовира. Надявам се метеорологичните условия да са по-благосклонни към нас, за да можем да извършим по-спокойно тази операция по издирването.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44