Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Голяма част от ежедневниците отделят място на Деня на траур, в който политическият елит и граждани си взеха последно сбогом с президента д-р Желю Желев. 
Вестник "Новинар" цитира патриарх Неофит, който определя д-р Желев като обединителя на нацията.
Вестник "Сега" съобщава, че една трета от новите пенсии са инвалидни и уточнява, че значително повече хора са намерили начин да се пенсионират миналата година, във времето, когато пенсионната реформа беше замразена.
"Законови промени водят до нова корупция в болниците", съобщава във водещо заглавие "Труд". В публикацията се уточнява, че с пари под масата по-заможни българи ще избутват назад в списъците за планово лечение пенсионери и хора с ниски доходи. 
"Телеграф" съобщава: "11 700 деца с помощник в клас". Оказва се, че у нас на един специализиран преподавател се падат средно по 8 деца с увреждания, научаваме от публикацията.
Банките ще бъдат проверени от чужди одитори, пише вестник "Капитал дейли", като цитира финансовия министър Владислав Горанов. Проверката няма да се извършва от Българската народна банка, а от компаниите, които са правили одита на европейските банки преди присъединяването им към Банковия съюз през миналата година, допълва изданието.
"Съдиите да не мълчат, за да няма гнили ябълки", заявява в интервю за "Стандарт" новоизбраният председател на Върховния касационен съд Лозан Панов. 
"Спешно търсим Русия за ремонт на изтребителите", е водещата тема за вестник "Труд". До дни представители на руската компания "МиГ" ще пристигнат в България, за да започнат преговори с Министерството на отбраната за ремонта и поддръжката на българските изтребители "МиГ-29". 
От първата си страница вестник "Преса" съобщава, че "И бежанците бягат от България". За една година при опит да преминат сръбската граница са заловени 2385 имигранти, повечето с бежански статут у нас. Рекордьор е афганистанец, залавян шест пъти на браздата, научаваме от публикацията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44