Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва нов кръг преговори по търговското споразумение ЕС – САЩ

В Брюксел започва нов, осми кръг преговори по търговското споразумение между Европейския съюз и Съединените щати. Очакванията са то да премахне бариерите пред търговията и инвестициите и да донесе на Европа допълнителни приходи от порядъка на 100 милиарда евро.

Преди седмици, с цел да разсее съмненията около споразумението, Европейската комисия публикува пакет документи с преговорните си позиции. Междувременно на срещата си през декември държавните и правителствени ръководители на страните-членки поставиха срок до края на тази година за приключване на преговорите.

Преговорите ще продължат до петък, когато в Брюксел пристига вицепрезидентът на Съединените щати Джо Байдън. Търговското споразумение се очаква да е сред водещите темите в разговорите му.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44