Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утре е ден на траур в община Струмяни заради жертвите на бедствието

Община Струмяни, която даде две жертви във водното бедствие, обяви трети февруари за ден на траур. Деветгодишно дете и баща му се удавиха в реката край село Илинденци вчера, а преди седмица при катастрофа е загинала и снаха в почернената фамилия. Отменя се и празникът на виното и боговете в почерненото село, който бе насрочен за 7-и февруари, събота.

В същото време, възстановяването на област Благоевград след вчерашните наводнения продължава.

Екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението", на Областно пътно управление и доброволчески групи са  разчиствали пътища и улици в населени места след активизирали се девет свлачища на територията на областта , каза за "Хоризонт" областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. В момента има пропаднал участък от пътя за село Осина, община Сатовча:

Последната информация, която получавам, е, че нивото на реките Струма и Места спада от порядъка на около 15 сантиметра от снощи от осем часа до днес сутринта. Извън това продължава от страна на полицията и "Пожарна безопасност" да се издирва жената, която изчезна в района на град Петрич.

Във всички пострадали общини в областта вече са създадени комисии, които протоколират щетите от интензивните валежи. На въпрос на "Хоризонт" налага ли се обстоен преглед на свлачищните процеси по пътя Симитли-Разлог в района на прохода Предел, Михайлов отговори: Ще бъдат предприети задължителни мерки в тази посока.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44