Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена от Сливен осъди ЕVN

Снимка: БГНЕС

30-годишна жена от Сливен осъди  ЕVN за неправомерно искана сума.

Съдът e решил, че сливенката не дължи на EVN начислената й допълнителна сума и осъжда дружеството да плати 500 лева разноски по делото. Делото е образувано по искова молба до Районния съд в Сливен на потърпевшата, която протестира срещу това, че в Клиентския център на ЕVN в града й e връчeно писмо за констатирано нарушение на електромера, заради което й начисляват допълнителна сума от 825 лв. Гражданката твърди, че не дължи тази сума. От ЕVN оспорват исковата й молба. Едностранната корекция на потреблението е спорна и дружеството няма основания за корекция на сметката на ищцата, тъй като не е прeдставило доказателства, че върху електромера е въздействано да не отчита реалното количество потребен ток, постановява съдът. Решението подлежи на обжалване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44